Новости

05. фебруар, 2021.

Посјета руководства Дома здравља и ЈЗУ болнице из Зворника

Директор ЈЗУ болница Зворник Иван Поповић и директор Дома здравља Зворник Радивоје Аћимовић били су у посјети општини Осмаци.

У разговору са начелником општине Раданом Сарићем договорено је да ће унапређење здравстевене заштите како на примарном тако и на секундарном нивоу бити подигнуто на један виши ниво за све кориснике здравстевене заштите општине Осмака.

Договорено је да ће у најскорије вријеме рад доктора бити свакодневан кроз обадвије амбуланте, и то прије подне доктор ће радити у Амбуланти у Осмацима а после подне у Амбуланти на Цапардама.

Овом приликом начелник општине и руководство Болнице и Дома здравља позива све кориснике здравствене заштите који имају мјесто пребивалишта у Осмацима да се у што већем броју региструју у надлежним Амбулантама код породичног доктора како би се на тај начин стекли услови за стални боравак доктора у обадвије Амбуланте.

Када је у питању рад лабораторије биће организован долазак екипе из Звроника једном седмично и то од 07,00-09,00 часова у Амбуланти у Осмацима а од 09,30-11,00 часова у Амбуланти на Цапардама.

Дом здравља Зворник ће ипоручити једно санитететско возило за хитне случајеве које ће бити свакодневно паркирано испред Амбуланте у Осмацима а начелник општине Осмаци и директор Дома здравља Зворник ће посебним уговором регулисати начин рада и услове кориштења истог.

Начелник општине  је рекао да је у току набавка и једне стоматолошке столице која је предуслов за пружање стоматолошки услуга а директор Дома здравља Зворник је рекао чим се обезбеде услови за стоматолога да ће из Звроника долазити и доктор Стоматолог бар два пута седмично.

Подели: