Новости

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић боравио у посјети општини Осмаци

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић боравио у посјети општине Осмаци

Начелник општине Осмаци Радан Сарић данас је примио у званичну радну посјету Министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића као и директора ЈЗУ болница Зворник Ивана Поповића и директора ЈЗУ Дома здравља Зворник Радивоја Аћимовића.

На конференцији за новинаре начелник општине Осмаци Радан Сарић се захвалио министру Алену Шеранићу на посјети општини Осмаци напоменувши да је ово друга посјета министра Шеранића нашој општини и да је данас договорена још боља сарадња са Домом здравља Зворник.

Конкретно договорено је да ће од 1. Јула почети са радом пружање услуга комплетних лабораторијских налаза као и у Зворнику.

Начелник општине Радан Сарић се овом приликом захвалио и Едину Рамићу, министру Федералног министарства расељених особа и избјеглица на пруженој помоћи око набавке и опремања стоматолошке ординације и да је данас договорено пружање стоматолошких услуга у амбуланти Осмаци најмање 2 пута недељно.

Министар Шеранић је рекао да је данас са начелником општине и директорима здравстевених установа из Зворника договорано како подићи ниво здравствених услуга на подручју општине Осмаци на један већи ниво.

Такође министар је рекао да су данас договорили конкретне кораке за набавку контејнера за социјално угрожене категорије и за оснивање дневног центра у области социјалне заштите као и покретање пројекта мале школске стоматологије на нашој општини.

Директори здравстевених установа из Зворника Иван Поповић и Радивоје Аћимовић су потврдили изјаве министра Шеранића и да је данашњи састанак организован прије свега са циљем подизања здравствених услуга и заштите становништва општине Осмака како би на тај начин задржали становништво да остану и да живе на овим просторима.

Подели: